Assemblees Obertes en el marc de l’espai “Per la ruptura” per debatre la proposta electoral i full de ruta

FullSizeRender(3)En el marc de l’espai “Per la ruptura” que es va presentar públicament el passat 10 de gener en un acte al teatre Casino l’Aliança del Poblenou, les organitzacions que participen d’aquesta proposta organitzaran durant les properes dues setmanes desenes d’Assemblees Obertes, locals i comarcals, per debatre els documents de marc polític i codi ètic de la candidatura i el full de ruta dels propers mesos; així mateix, les assemblees debatran sobre el mecanisme d’elecció del nom i de les persones que han de formar part de la candidatura que es presentarà a les properes eleccions autonòmiques previstes per al 27 de setembre.

La presentació pública del procés d’assemblees obertes ha anat a càrrec de l’activista social Gabriela Serra, l’impulsor de la Crida Constituent David Caño i el diputat de la CUP Quim Arrufat.

Com a resposta a la triple crisi que viu el nostre país, nacional, social i democràtica, aquest impulsa l’articulació d’una candidatura per a les eleccions de setembre. Els objectius polítics, continguts en el document d’acord marc, planteja, entre altres, la ruptura amb el marc jurídic i polític estatal i l’obertura d’un procés constituent que comporti la ruptura amb el sistema capitalista i la creació d’una nova institucionalitzat al servei de les classes populars.

Les assemblees obertes també serviran per presentar i debatre la proposta de full de ruta per als propers mesos: convertir les eleccions municipals en plebiscitàries i constituents, declaració unilateral d’independència, obertura d’un procés constituent i mentre duri el procés, impuls de mesures d’urgència social per pal·liar l’actual situació d’emergència que viu una part important de la població. El procés de construcció del nou país ha d’anar acompanyat de mesures de desconnexió nacional i social, acció internacional per assolir el reconeixement internacional i un procés de negociació amb l’Estat Espanyol per acordar les qüestions relatives al repartiment d’actius i passius, el traspàs de funcionaris i altres elements transicionals. Així mateix, el full de ruta proposat també inclou un seguit de mesures per a l’articulació dels Països Catalans.

Deixa un comentari